fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
fuga mobilya
Our City - Hunyadi Panzió
Our City
Gyor01
Gyor02
Gyor03
Gyor04
Gyor05
Gyor06
Gyor07
Gyor08

Győr - a találkozások városa

Kedves Vendég!

Megannyi értékével hívja Önt Győr, a találkozások városa. Érdemes betérni e Bécs és Budapest között félúton, szelíd környezetben fekvő patinás, sokszínű városba, ahol természeti, kulturális, építészeti értékek sora ötvöződik egymással. A település sugár irányban összefutó úthálózata észak felől Szlovákiát, nyugatról Ausztriát, délről a Balatont, keletről pedig Budapestet köti a Kisalföld szívéhez. Központi fekvése már a római időkben stratégiai szerepet biztosított a város számára. Az egykor vásártartási és árumegállítási joggal rendelkező centrum fokozatosan vált a nyugati irányú kereskedelem központjává. A török korban a város a kereszténység végváraként kulcsfontosságú szerepet játszott Európa védelmében

Műemlékek városa

Magyarország műemlékekben egyik leggazdagabb városa a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréseként elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. A történelmi korokat idéző templomok, paloták, múzeumok, jellegzetes sarokerkélyek, szűk közök belvárosi sétára invitálják a látogatót. A barangoláshoz csábító hátteret nyújtanak a az ódon utcákban meghúzódó kávéházak, éttermek, panziók, valamint a méltán híres helyi vendéglátás.

A páratlanul gazdag és harmonikus barokk építészeti környezetben a művészetek barátai, az igényes kikapcsolódásra vágyók egész éven át vonzó programokra lelhetnek.

A város büszke itthon és külföldön egyaránt elismert és számontartott művészeti intézményeire, fesztiváljaira.

A Győri Balett és a Győri Nemzeti Színház társulatai, a Győri Filharmonikus Zenekar évadról évadra, estéről estére felejthetetlen művészeti élményekkel ajándékozzák meg közönségüket.

A belvárosban található számos történeti és művészeti múzeum, képtár, állandó kiállítás közül az Esterházy-palotában otthonra lelt Városi Képtár a győri képzőművészeti élet központjává vált. Kovács Margit keramikusművész és Borsos Miklós szobrászművész állandó kiállításai, a Patkó-gyűjtemény hagyományosan szerepelnek a Győrbe látogató vendégek programjában, de maradandó élményt nyújtanak az egykori Magyar Ispita épületében elhelyezett Művészeti Múzeum és a Rómer-terem időszaki tárlatai is. Világhírű gyűjteményt tár a látogatók elé a győri Egyházmegyei Kincstár és Könytvár.

Győr fesztiválváros,

ahol tavasztól késő őszig kínálják művészeti eseményeiket a fesztiválok. A Győri Tavaszi Fesztivál március hónapban a tavaszvárás jegyében, a művészetek újjászülető sokszínűségével invitálja a városba a közönséget. Nagyzenekari koncertek, a Győri Nemzeti Színház prózai és zenés bemutató előadásai, a Győri Balett előadásai, táncegyüttesek fellépései, zeneszerzők szerzői estjei, tárlatok, húsvéti népszokásokhoz kötődő programok egyaránt szerepelnek a fesztivál kínálatában.

A Győri Nyár Nemzetközi Kulturális Fesztivál több évtizedes múltra tekint vissza. Győr belvárosának természetes díszletvilága, a terek, a zártudvarok, a zenepavilon és a belvárosi folyópartok hangulatos környezetet nyújtanak a nyáresti művészeti programok megrendezéséhez. A hazai és külföldi művészeti együttesek, előadók fellépései felölelik a művészetek szinte valamennyi műfaját. A folklórestek, a báb- és utcaszínházi előadások, a jazzestek, szabadtéri szimfónikus koncertek, balettelőadások, tárlatok egyaránt fellelhetők a fesztiválprogramban. A Győri Nyár látványos eseménye a "Barokk esküvő", mely a barokk kor valódi pompájával, díszleteivel és kellékeivel idézi fel a XVII. század különös hangulatát.

A Barokk Nosztalgiák Művészeti Fesztivál évente októberben kínálja a barokk kor művészetét reprezentáló előadásokat, tárlatokat a "Barokk-lakoma" gasztronómiai különlegességeit.

A világhírű előadóművészek és együttesek fellépéseihez Győr barokk palotái, a Győri Bazilika és az Evangélikus Öregtemplom nyújt korhű környezetet.

Egyre növekvő érdeklődés kíséri az éves fesztiválkínálatot színesítő Mediawave Nemzetközi Vizuális Művészeti Fesztivál és a Chef gasztronómiai kiállítás rendezvényeit.

Természet

A Szigetközi, a Sokorói Tájvédelmi Körzet és a Fertő-Hanság Nemzeti Park ölelésében az Európa-szerte egyedi környezetű város számos látogatót vonz. Elidőzésre csábít a festőien kanyargó Mosoni-Duna, a város egykori névadó folyója a Rába, a Rábca és a Marcal folyó, melyek egyesülve folytatják útjukat a Fekete tenger irányába. A természetet kedvelőket, pihenni, felüdülni vágyókat egyaránt ide csalogatja a horgász és viziparadicsom, a termálvíz, valamint a síkvidéki folyami táj és a Balaton felé kiemelkedő pannonhalmi borvidék sajátos találkozása a város határán.

Gazdaság

A lendületesen fejlődő gazdasággal és kereskedelemmel rendelkező pezsgő életű város az üzleti élet szereplőinek találkozására is lehetőséget kínál. Modern üzletközpontok, ünnepi vásárok szolgálják a szórakozni, vásárolni vágyók igényeit.

Töltsön el pár napot és érezze otthon magát Ön is Győrben,

 
best coffee machines reviews top coffee machines reviews coffee machines reviews which coffee machines reviews massage chair reviews best massage chair review massage chair reviews massage chair reviews baby stroller reviews baby stroller review baby stroller reviews blog baby stroller reviews dish washers reviews which dish washers reviews best dish washers reviews blog top dish washers reviews dish washers reviews blogs which espresso machine reviews espresso machine reviews blog espresso machine reviews samsung chrome book samsung chrome book samsung chrome book top watersoftener reviews top watersoftener review watersoftener reviews cookware sets kpek eğitimi kpek eğitimi kpek eğitimi ata˛ehir captain kpek eğitimi kartal kpek eğitimi avcılar kpek oteli ata˛ehir kpek eğitmeni kartal kpek eğitim okulu ni˛anta˛ı kpek eğitim okulu evde kpek eğitimi ˛i˛li evde kpek eğitimi maltepe kpek pansiyonu ni˛anta˛ı kpek pansiyonu bebek